Varför inte teckna ett avtal med Racefoto?

De flesta av mina kunder återkommer och köper bilder av mig efter varje race. För att underlätta både för dig som kund och för mig som leverantör kan man skriva ett avtal med mig. Jag har några olika paketlösningar, men det finns alltid utrymme att skräddarsy ett paket som passar just dig och dina behov. Alla kontrakt löper en säsong i taget. Här följer exempel på några vanliga paketlösningar:

Paket 1 "STCC-paketet": Ni får lågupplösta bilder till er hemsida, (ca 10-20 st/tävling). Bilderna levereras i upplösningen: 1920x1280 px. Plus att ni får EN högupplöst bild. Detta paket kostar 1000 kr/tävlingshelg. Vill ni köpa till fler högupplösta bilder kostar dessa 500 kr/st.

Paket 2 "Fullsizepaketet": Ni köper alla bilder i högupplöst format. Detta kostar 2 500 kr/tävlingshelg. Vill ni ha denna lösning under en hel säsong? Kontakta mig så får ni ett specialpris. 

Paket 3 "Facebookpaketet": Ni köper bara bilderna i lågupplöst format till er hemsida (ca 10-20 st/tävling). Bilderna levereras i upplösningen: 1920x1280 px. Detta paket kostar 500 kr/tävlingshelg. Denna lösning erbjuder jag endast er som är hobbyförare (inte ni som kör i STCC(med underklasser) eller som driver ert tävlande som ett företag.) 

Jag lägger upp alla bilder i en dropbox-mapp. Där ligger de i drygt en månad, sedan tar jag bort dem för att få plats med nya. Skulle ni ha missat att tanka hem era bilder, hör bara av er så lägger jag upp dem igen.

Jag kan även erbjuda pressreleaser och reportage. En pressrelease kostar 1000 kr. 

Moms tillkommer på samtliga priser. 

Alla är välkomna att bli kunder hos Racefoto.se 

Lagen om Upphovsrätt:

I Sverige har vi tryckfrihetslagen, men vi har även lagen om upphovsrätt (1960-729). Den innebär i korthet att jag som fotograf äger rätten till alla bilder som jag har tagit. Det innebär i sin tur att man inte får kopiera och använda bilder hur som helst. Det är väldigt viktigt att man i avtalet mellan fotograf och kund tydliggör vilka regler som gäller. Jag ser allt för ofta hur mina bilder används på ett sätt som det inte är tänkt. Jag har varken tid eller lust att hålla på att jaga folk den juridiska vägen, utan jag vill i stället gå den mjuka vägen och informera då jag ser att något inte har gått rätt till. Mitt huvudkrav, som är förankrat i lagen, är man man alltid skall uppge källan, dvs mitt namn som fotograf. För att göra det enkelt för er kunder brukar jag lägga på min Racefoto-logga direkt på bilden. När ni sedan använder bilden på er hemsida, eller i era pressutskick, är källan automatiskt medskickad, helt enligt lagen. Ni får alltså INTE klippa bort loggan, då begår ni ett lagbrott, såvida ni inte uppger mitt namn på något annat sätt.  Är ni osäkra om vad som gäller, fråga mig gärna så reder vi ut detta tillsammans.

Copyright © Racefoto i Sverige 2021
+46 703-40 93 00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram