Portfolio

”Skomakarens barn…” är ju ett känt uttryck och tyvärr stämmer det in på mig… 

Jag levererar tusentals bilder varje vecka till höger och vänster och jag hinner helt enkelt inte med att publicera på min egen hemsida. 
Det är därför bättre att jag visar några länkar till hemsidor där ni kan se många av mina bilder: 
Press & fotoansvarig sedan 2003. 
(Jag har levererat bilder till RHK sedan 1997.)
Chefredaktör för klubbtidningen Rutflaggan sedan 2022.
Racerhistoriska Cupen
Press & fotoansvarig sedan 2004. 
(Jag har levererat bilder till SPVM sedan 1998.)
Sportvagnsmästerskapet
Fotoansvarig 2005, Presschef 2006-2014, Fotoansvarig 2015-.
(Dock har de inget fotoarkiv på sidan. Mina bilder visas mest i racereferaten.)
SSK-Serien
Leif Lindström startade Ginetta G20 Cup 2007 och jag var med och fotograferade från start. Leif utökade sin verksamhet och drog igång Swedish Racing League med klasserna Swedish GT och Trofeo Abarth Scandinavia. Hela verksamheten köptes upp av TTA och 2013 startade Leif om med Ginetta G40 Cup som körs än idag. Jag är pressansvarig åt Leif sedan 2013.
Ginetta Sweden
Jag såg min första racingtävling någonsin när jag besökte invigningen av Rudskogen 1990. Sedan dess har det blivit många besök på norska tävlingar. 2011 blev jag presschef för hela Racing NM. Jag hade uppdraget till och med 2017. 2018 fick de en ny presschef och en ny hemsida och tyvärr finns inte det gamla bildarkivet kvar på hemsidan längre...
Alla bilder som jag tog finns naturligtvis kvar hos mig. Däremot finns alla bilder kvar på klassen Formula Basic på deras hemsida.
Racing NM - Norge
Fredrik Skoghag gav mig mitt första riktiga fotouppdrag när jag blev fotoansvarig för SLC 1997. Efter ett par år steg jag i graderna och blev presschef för dåtidens största långloppserie. Jag jobbade med detta tills 2003, sedan började tyvärr seriens popularitet att dala...
SLC
Efter tiden i SLC blev jag lockad över till ERCup som var en serie som växte vid denna tid. Jag jobbade som presschef åt dem mellan 2004-2012.
ERCUP
Förutom ovan nämnda serier har jag även haft längre eller kortare uppdrag åt klasser som t ex Formula Nordic, Legends, TCR, Camaro Cup, Nordic Supercar, Volvo S40 Challenge, 1000cc Cupen, Formel Vee, Superkart mfl. 

Jag har jobbat åt kända team som t ex: Polestar (numera Cyan), MA:GP, Flash Engineering, Nika RacingBrovallen Design, Team Tidö, PTR (Picko Troberg Racing), WestCoast Racing, Erik Berger Racing, BRS Motorsport, Team Greenpower, Spirit Racing, Yoggi Yalla Racing, Team X3M, G-Rex Sweden, Brings Racing, CaWalli, Westlife Racing mfl.

Jag har skrivit och fotograferat åt tidningar som t ex: Bengtsforstidningen Dalslänningen, Idrottsbladet, Bilsport Rally & Racing, RacestripeMotorsport i Värmland, Nya Wermlandstidningen, Bohuslänningen, TT-ELA, Melleruds Nyheter, Klöverbladet, Rutflaggan, Provinstidningen Dalsland, Värmlands Folkblad, Norra Skåne mfl.

Jag har eller har haft andra uppdrag som t ex att jag sitter med som adjungerad i Svenska Bilsportförbundets Racingutskott. Jag har suttit i Bengtsfors MotorClubs styrelse sedan 1994, först som kassör och sedan 2009 som ordförande. Jag skriver kapitlet om racing i boken Årets Bilsport sedan 1997. Jag har skrivit böckerna om Erik Berger, Gelleråsbanan, Super Saloon och Super Star. Jag har gjort dokumentärfilmer om Dalsland Ring och om Sextiotalets racingstjärnor. 

Det största projektet av dem alla är ändå hemsidan Svensk Racing som jag startade 2012 tillsammans med min gode vän Mikael Blom. Målsättningen med hemsidan är att publicera resultatlistorna från samtliga racingtävlingar som någonsin har körts i Sverige!

Jag har varit ungdomstränare i Billingsfors Innebandyklubb och Steneby Skytteförening. Jag var med och startade upp byalagsföreningen Billingsfors För Alla. Om vi går riktigt långt tillbaka i tiden så var jag även engagerad i Baståsens IK, Akvarieföreningen Piraya och DMK-RC...

Här följer några tidningsartiklar om mig:
Bengt-Åce Gustavsson blev känd i Bilsport efter den här bilden från Västkustloppet år 2000. Sanningen bakom bilden är att det pågick en längre bärgning och då passade jag på att sträcka lite på ryggen i några minuter...

Här är några av mina utmärkelser:

Copyright © Racefoto i Sverige 2021
+46 703-40 93 00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram