My Discovery - Dalsland Ring

Publicerat: 
2006-11-09

DROmslag

RACING-ENTUSIAST VANN DISCOVERYCHANNELS PRIS FÖR BÄSTA PROGRAMIDÉ

Bengt-Åce Gustavsson fick utnämning för sitt starka engagemang i en racingbana på dokumentärfilmsfestivalen Tempo

Stockholm, den 9 november 2006 – Discovery Channel har vid dokumentärfilmsfestivalen Tempo i Stockholm utsett årets vinnare för bästa programidé efter My Discovery-turnén. My Discovery-turnén är ett samarbete med Cancerfonden där svenska folket har haft möjlighet att tävla genom att berätta om sina engagemang. Första pris är chansen att göra ett eget program och den möjligheten går till Bengt-Åce Gustavsson, som vann med sitt engagemang i Dalsland Ring, en racingbana som fanns under åren 1966 till 1973 i Dalsland.

– Det känns fantastiskt kul att just min idé vann, och det känns som ett lyft för hela motor-Sverige och ett tillfälle för svensk motorhistoria att synas, säger Bengt-Åce Gustavsson. Racingbanor och motorsport hamnar ofta i skymundan, nu hoppas jag att många ska få glädje av min film.

Turnén har lockat 116 000 besökare och bland de över 600 registreringar som inkom till tävlingen utsågs vinnaren av en jury bestående av representanter från dokumentärfestivalen Tempo, Cancerfonden och Discovery Networks Nordic. Juryns motivering till vinnaren löd:

”En sann entusiast med stort engagemang och som tro det eller ej, vigt större delen av sitt liv till att dokumentera en racingbanas uppkomst och fall till att skapa ett stycke svensk historia.”

Bengt-Åce Gustavsson har under 10 år arbetat med att dokumentera racingbanan från gamla smalfilmer. Hans engagemang i detta tilltalade juryn, då temat för årets My Discovery-turné har varit just ”engagemang”. Andrapriset gick till Charlotte Hederén för hennes idé om att hjälpa andra människor att uppfylla sina drömmar, och tredjepriset gick till Janne Sandin för hans sociala engagemang i Star Wars tecken.

Förra året var temat ”Passion” och förra årets vinnarbidrag som resulterade i filmen ”Gåvan”, visades vid årets vinnarutnämning på biografen Zita 1 i Stockholm. Filmen ”Gåvan” är producerad av Gravity Film och har även vunnit pris vid Discovery Networks Golden Globes awards.

Under turnén har både mindre kända tävlande och även kända profiler berättat om sina engagemang på Discovery Channels nya kampanjsajt; www.mydiscovery.se och i Discovery Channels rullande inspelningsstudio som har besökt fyra orter i landet. Turnén har bland annat inneburit att Discovery Channel har drivit en egen insamling till Cancerfonden.

– Vi är väldigt nöjda med vår gemensamma kampanj med Discovery Channel. Framför allt har vi med hjälp av Discovery på ett nytt sätt fått ut viktig information om prostatacancer. Inför kommande år kommer vårt samarbete utökas, och då främst genom sms-kampanj i tv, cancerinformation via Discoverys webbplats samt insamling under nästa års Discovery-turné, säger Marie Hammargren, kommunikationschef på Cancerfonden.

Kända svenska personligheter som har stöttat turnén är Gry Forsell, äventyraren Ola Skinnarmo och racerföraren Robert Dahlgren, som har berättat om sina engagemang. I samband med turnén har tittarna kunnat delta i insamlingsaktiviteter via SMS eller telefon.

Copyright © Racefoto i Sverige 2021
+46 703-40 93 00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram