90-åringen...

Publicerat: 
2015-07-18

Erik Berger omslag NY.indd

Den största händelsen i Dalsland 2015, och kanske i hela racingsverige (!) är att Erik Berger fyller 90 år!

Det kommer att bli ett stort partaj i Bengtsfors helgen den 17-19 juli. Vi har många saker att fira; Eriks affär fyller 100 år, Bengtsfors MotorClub fyller 65 år och motorklubbens syförening fyller 50 år. Dessutom är det nästan 50 år sedan Dalsland Ring invigdes! Från motorklubbens sida tänker vi arrangera en jubileumstävling fredagen den 17:e juli, där vi försöker få till ett riktigt stjärnspäckat startfält. Tävlingen går ut på att alla skall köra en vändsträcka på asfalt två gånger och den som har den minsta tidsdifferensen mellan åken vinner. Vi har bjudit in både rally, rallycross och racingförare. Stig Blomqvist, Janne "Flash" Nilsson, Kenny Bräck och Holm Jacob Matheson (Norges okrönte backkung) har tackat ja. Se all information på Bengtsfors MotorClubs hemsida.

Lördagen den 18:e juli kommer vi att fira Erik. Då stänger vi av hela Storgatan i Bengtsfors och bjuder allmänheten på en 100m lång tårta! Ni kommer väl och deltar i firandet?

Boken om Erik Berger

Det är knappast någon hemlighet att jag har följt Erik Berger på nära håll i många år nu. Jag har varit hans presschef sedan comebacken 1997 och jag har varit med på de flesta tävlingar. I och med arbetet med filmen om Dalsland Ring fick jag även god kunskap om hans tidiga karriär. Filmen blev klar 2004. Ända sedan dess har jag funderat på att skriva en bok om Erik, men jag har aldrig kommit till skott. I år blev det äntligen verklighet! Nu är boken klar och den innehåller 368 sidor och över 700 bilder! Boken släpptes i samband med Velodromloppet. Jag kommer ha med mig böcker på alla tävlingar i sommar, men ni kan givetvis beställa ett ex och få det hemskickat om ni vill.

Beställ boken för 350 kr

Ni beställer genom att skicka ett mail till: bengan@racefoto.se där nu uppger ert namn och adress, eller så ringer ni till: 0703-40 93 00.
Skicka inga pengar, ni får en faktura tillsammans med boken sedan.

Dekal

Presentdekalen & Barncancerfonden

Vi vill tacka er alla för ert bidrag till Barncancerfonden och att ni ville vara med och uppvakta Erik Berger på hans 90-årsdag.

Falkenberg Classic

Insamlingen till Barncancerfonden blev en stor succé!
77 350 kr fick vi ihop! Tack alla bidragsgivare!

Copyright © Racefoto i Sverige 2021
+46 703-40 93 00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram