Hårdsatsande banracingteam från Bengtsfors MC

Publicerat: 
1997-04-13

SLC97NRJ

Den mest seriösa satsningen inom motorsporten på många år i Bengtsfors står NRJ RACING för.

Det är BMC´s Tommy Karlsson och Anders Thorn, som tidigare kört en Alfa Romeo i Dressmann Cup i fem år. De kände att de hade gjort sitt inom den serien och ville prova på något häftigare. De har slagit ihop sina påsar med Team Rayban från Strängnäs. Bilen de skall köra i år är en Volvo 850 turbo. Tommy tillsammans, Anders Gabrielsson, Hasse Gustavsson och Bo Karlsson har byggt bilen på rekordtid. De fick en tom kaross den sista januari och den 9:e april kördes bilen ur garaget första gången för egen maskin. Ett helt otroligt arbete av dessa grabbar. Det är ingen färdig byggsats precis, mycket måste svarvas och svetsas för att passa.

Bilen har byggts med visst stöd av Volvo, några lokala sponsorer och huvud sponsorerna är Franska Oljebolaget TOTAL och radiokanalen NRJ. De har skaffat sig mycket erfarenhet av sitt tidigare tävlande och det kom väl till pass nu när Volvon skulle byggas. De har en vässad turbomotor på över 350 hästkrafter och 500 Nm i vridmoment. De kör med AP-bromsar och Borsch´s ABS-system(från SAAB!).

Premiären är på Gelleråsbanan i Karlskoga redan den 19 april. De vet att bilen är ny och allt kan krångla till en början. Det är även nytt för dem med framhjulsdrift och turbo med mycket effekt. När de väl har fått allt att fungera tror grabbarna att de skall ha en god chans att vara med och slåss i toppen. Teamet består av 14 personer varav 7 skall köra. Intressant att notera är att förste reserv på förarsidan är Mats Lindén, som vann Svenska Porsche-Cupen i fjol!

Serien de skall köra heter Nordic Endurance Challange(SLC). Det är en serie långlopp mellan 6 och 24 timmar långa. De kör på banorna: Gelleråsen, Mantorp, Rudskogen och Artic Circle Raceway i Mo i Rana. De två sista ligger i Norge. Tävlingen i Mo i Rana, som går i Juli är mycket speciell. Eftersom banan ligger vid norra polcirkeln körs hela 24 timmars-tävlingen i dagsljus! Tommy har även planer på att ställa upp i något lopp i ETAB-DATA CUP i SSK-Serien. Det är klassen närmast under STCC. På startlinjen den 19:e står även Janne ”Flash” Nilsson, segraren från STCC i fjol, på startlinjen bredvid Tommy i en likadan Volvo 850 turbo från Skövde. Det är 9 tävlingar som skall köras i år och hittills är närmare 30 team anmälda.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Copyright © Racefoto i Sverige 2021
+46 703-40 93 00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram